StartTjänsterOm ossProjektLediga jobbSök personalLänkarNyheterIn EnglishBloggar/På nätetPressrum
Följ livsmedelsinnovationer på Twitter.com under Almedalsveckan
Sök

Följ livsmedelsinnovationer på Twitter.com under Almedalsveckan

Hushållningssällskapet på Gotland är medarrangör till ett ”72 Hour Race to innovation” under Almedalsveckan. På 72 timmar skall två utvalda team gå från problemformulering till patentsökta innovationer inom livsmedelsområdet. Som resurspersoner i ett ”back office” finns experter på det mesta från immaterialrätt till livsmedelsteknik och från design till kapitalanskaffning.

 

Bakom satsningen står, förutom Hushållningssällskapet på Gotland, även Innovation Plant, med professor Kaj Mickos i spetsen, tillsammans med Jordbruksverket, Tillväxtverket, Landsbygdsnätverket, Almi Företagspartner, Tillväxt Gotland och Gotlands kommun. För Landsbygdsnätverkets räkning är det Hans-Olof Stålgren som är engagerad i evenemanget..

Hela ”racet” sker publikt så att allmänheten kan följa hur idéer bollas och förkastas och hur vissa idéer utvecklas vidare ända till att några visar sig bärkraftiga och nyskapande, värda att patenteras som produkt, tjänst, upplevelse eller liknande.
Arbetet genomförs i Domkyrkoförsamlingens lokaler i församlingshemmet, mitt i Visby. De som passerar förbi kan titta på bildskärmar uppställda utanför, eller komma in i lokalen och se vad som händer ”live”.

Hela tiden rapporteras också händelserna till mikrobloggen Twitter. Här kan du alltså följa processen timme för timme på nätet.

Vill du följa födelsen av nya idéer och produkter inom livsmedel, lokal livsmedelsförädling, Sverige som matland etc. är det bara att uppsöka webbadressen http://twitter.com/72HourRace
Om någon frågeställning uppstår inom ditt fackområde kanske du kan hjälpa till att ge tips till en lösning.

Vill du läsa mer om konceptet ”72 Hour Race to innovation” kan du hitta information på www.innovationplant.se
Hans-Olof Stålgren

Logga in... Hushållningssällskapens Förbund
  • Stortorget 7
  • 111 29 Stockholm
  • 08-545 278 00
  • info@hushallningssallskapet.se