StartTjänsterOm ossProjektLediga jobbSök personalLänkarNyheterIn EnglishBloggar/På nätetPressrum
Nytt projekt: Mitt kök - Sverigeresan

Läs om resan sommaren 2012!

-------------

Mitt Kök – Sverigeresan

Under sommaren och tidig höst 2011 kommer Hushållningssällskapen tillsammans med VisitSweden, LRF och TV4 att genomföra ett projekt under namnet ”Mitt Kök – Sverigeresan” där svenska livsmedelsråvaror och livsmedelsprodukter kommer att lyftas fram. Det kommer att vara en resa genom hela Sverige med åtta stopp, som startar vecka 26 i Stockholmstrakten och slutar i vecka 33 i Luleå. Resan kommer att ha en omfattande mediabevakning genom TV4 och Expressen. Nyhetsmorgon vid TV4 kommer att ha nyhetsbevakning under hela veckorna och Expressen kommer att ge ut speciella bilagor.

Hushållningssällskapens Förbund är projektägare där Mats Olsson från Hushållningssällskapet Skaraborg är projektledare.

Lokala projektansvariga har utsetts med ansvar för att planera och genomföra seminarier och matmarknader: Agneta Pettersson, Helena Zimmer, Eleonor Schutt, Elisabeth Lindgren, Sabina H. Blomgren och Riina Noodapera.

 

TV4 kommer att ha ansvaret för ett kök som med kända kockar kommer att servera middagar utifrån lokala råvaror. Här kommer Hushållningssällskapens lokala projektansvariga att vara behjälpliga liksom att föreslå livsmedelsproducenter som ska vara med i matmarknaden. En viktig uppgift är också att ge förslag till reportage där svensk livsmedelsproduktion från jord till bord lyfts fram. Här kan alla vid Hushållningssällskapen bistå de lokala projektansvariga. I vår roll som projektägare är det viktigt att vi finner intressanta samarbetspartners på lokal nivå. Här har flera lokala projektansvariga inlett sitt arbete. Exempelvis finns det Leadergrupp, som har intresserat sig för frågan att lyfta fram Sverige – som det nya Matlandet.

Det är med stolthet, som vi har fått förtroendet att vara projektägare till ett projekt där svenska livsmedelsråvaror och livsmedelsprodukter kommer att sättas i fokus under intensiv mediabevakning. Vi kommer samtidigt att göra vårt bästa för att exponera Hushållningssällskapen och dess kompetenser.

Projektet finansieras av Jordbruksverket, LRF, VisitSweden och TV4.

För mer information kring projektet kontakta gärna Mats Olsson mats.olsson@hushallningssallskapet.se 0511 – 248 70 eller 0733 10 78 68 och Åke Clason ake.clason@hushallningssallskapet.se 08 545 278 01 eller 070 662 76 07.

 

Läs mer på TV4: Mitt kök  

Läs mer om turnén: Turné  Annons: ->Sverigeresan (pdf)

Logga in... Hushållningssällskapens Förbund
  • Stortorget 7
  • 111 29 Stockholm
  • 08-545 278 00
  • info@hushallningssallskapet.se