StartTjänsterOm ossProjektLediga jobbSök personalLänkarNyheterIn EnglishBloggar/På nätetPressrum
Gotländska Koggosten gör comeback
Sök

Efter 16 års bortavaro har den gotländska specialiteten Koggost gjort en oväntad comeback. Koggost tillverkades på Klintehamnsmejeriet under 1980-talet och var då mycket populär på ön, ja så populär att många än idag frågar efter den. För att råda bot på detta har Stafva gård börjat tillverka osten igen, medan Wisby Ost svarar för försäljningen. Man står också i begrepp att ansöka om EU:s ursprungsskydd för den gotländska specialiteten, SUB.

 

Läs mer om ursprungcertifiering och länk till artikeln: URSPRUNGSCERTIFIERING (Länk till artikeln finns under rubriken Rapporter, länkar och artiklar på hemsidan för Ursprungscertifiering)

 

 

Logga in... Hushållningssällskapens Förbund
  • Stortorget 7
  • 111 29 Stockholm
  • 08-545 278 00
  • info@hushallningssallskapet.se