StartEU:s ursprungs- och särartsskyddProjektetOm Almnäs brukHushållningssällskapenSödertörns HögskolaFramtidKontakt

Smak på mathantverk och plats på jorden - hur kan det bidra till lönsamheten?

 

 

Läs referat och presentationer från seminariet: Smak och ursprung Västernorrland 22 september

 

 

 

Informationsträff om olika strategier att stärka lönsamhet och bygga varumärken för mathantverkare
22 september, kl. 9.30–15.30, Söråkers Herrgård

Eldrimner, Matskrået i Jämtland/Härjedalen, HS i Västernorrland och Södertörns Högskola bjuder in till denna träff om olika strategier för att som mathantverkare kunna bygga varumärke och stärka lönsamheten.

FD Paulina Rytkönen och professor Karl Gratzer från Södertörns Högskola och professor Odd Nygård presenterar erfarenheter om hur man på andra håll lyckats skapa lönsamhet utifrån platsen, geografisk identitet och skyddade beteckningar. Rytkönen presenterar också resultat från en undersökning där ett stort antal konsumenter i Jämtlands län har svarat på frågor om varför man handlar på gårdsbutiker, vilken roll spelar platsen och företagets varumärke, samt vad som är viktigt för köpbeslutet (mm).

Tryggve Bergman, vd Matproducenterna i Norr, finns också med och berättar om vägen fram till ursprungsskydd för Kalix löjrom och hur deras lönsamhet påverkats av märkningen. Vi håller till på Söråkers Herrgård som ligger ca 28 km norr om Sundsvall

Läs mer: Smak och ursprung (pdf)

Logga in... Hushållningssällskapens Förbund
  • Stortorget 7
  • 111 29 Stockholm
  • 08-545 278 00
  • info@hushallningssallskapet.se