StartTjänsterOm ossProjektLediga jobbSök personalLänkarNyheterIn EnglishBloggar/På nätetPressrum
Hushållningssällskapen och DataVäxt AB i samarbete
Sök

Hushållningssällskapen i Sverige och DataVäxt AB i samarbete.

 

Hushållningssällskapen och DataVäxt AB har avtalat om samarbete. Bakgrunden är att Hushållningssällskapen har behov av kraftfulla verktyg för växtodlingsrådgivning emedan DataVäxt AB har behov av kvalificerad växtodlingskunskap för fortsatt utveckling av sina växtodlingsprogram.
Växtodlingsprogrammet DataVäxt är idag marknadsledande i Sverige och används redan av en stor del av Svenska växtodlare och rådgivningsorganisationer.


Hushållningssällskapen, som är den största leverantören av växtodlingsrådgivning i Sverige, arbetar redan idag med DataVäxt som verktyg. I och med samarbetet skapas en långsiktig lösning för utveckling av kraftfulla verktyg inom växtodling för både rådgivare och lantbrukare på ett mer effektivt sätt.

DataVäxt kommer genom samarbetet att bli Hushållningssällskapens huvudsakliga instrument för att planera, dokumentera och följa upp växtodlingen.


Med DataVäxt WebCenter, ett webbaserat system för utbyte av information mellan rådgivare och lantbrukare, kan dokumentationen effektiviseras genom åtkomst från flera datorer eller mobila plattformar, så som mobiltelefon och pekplattor.

”Genom detta samarbete får vi nu möjligheterna att med rådgivningens kunskaper utveckla programvaran på ett effektivare sätt i en värld där utvecklingen går fort och kravet på växtodlarna ständigt ökar” säger Torbjörn Djupmarker, VD DataVäxt AB.

”Samarbetet med DataVäxt AB ger Hushållningssällskapen en långsiktig lösning för utveckling av programvara för växtodlingen och skapar stora möjligheter för våra kunder att på ett enkelt sätt säkerställa dokumentation och uppföljning i sin verksamhet” säger Anders Hartman, Hushållningssällskapens Förbund.

Pressrelease: Dataväxt Hushållningssällskapet (pdf)

Kontaktpersoner:
Anders Hartman

Hushållningssällskapens Förbund

08-545 278 00

 

Torbjörn Djupmarker
DataVäxt AB
0514-650200

 

DataVäxt AB är ett teknik ock kunskapsbaserat företag med rötterna i det svenska lantbruket. Företaget är marknadsledande på växtodlingsprogram och GPS-system i Sverige. DataVäxt AB driver eget RTK-nät för positionering via GPS på cm-nivå.


Hushållningssällskapen är regionalt baserade och oberoende kunskapsorganisationer som arbetar med utveckling och rådgivning till lantbrukare och företagare på landsbygden. Hushållningssällskapen har tillsammans över 700 medarbetare och bedriver en bred verksamhet i hela landet.

 


Logga in... Hushållningssällskapens Förbund
  • Stortorget 7
  • 111 29 Stockholm
  • 08-545 278 00
  • info@hushallningssallskapet.se