StartProjektLediga jobbSök personalLänkarNyheterIn EnglishBloggar/På nätetPressrum
Byggnader
Sök

Rätt3 byggrådgivare för Sveriges lantbrukare

– rätt bygge i rätt tid till rätt pris

 

 

Peter Svensson

 

Det blir nog bara några byggen i hela livet.Tur att det finns andra som bygger Rätt3 tjugo gånger varje år.

 






















Vi märker att efterfrågan på oberoende byggrådgivare ökar. Det uppskattar givetvis vi. Här är några kunder som uppskattar vårt arbete.



Nils-Olof och Sven Bäckebjörk

 

Nils-Olov och Sven Bäckebjörk i Offerdal är inte bara 

duktiga mjölkproducenter – de är förebilder i branschen. 


Senast har de byggt om och till sin grop för två robotar och kalvningsutrymme. Ytterligare om- och tillbyggen planeras, så nu finns nya förslagsritningar och mängdberäkningar att begrunda. 


Om vi känner Nils-Olov och Sven rätt så är det snart dags för byggstart.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         


Peter Svensson
Peter Svenssons gård i Kylinge står ett nytt ungdjursstall redan klart. På bilden ser du kostallet som är ännu en om- och tillbyggnad.

”Allt bygger på förtroende, att ha en riktigt bra relation med sin byggrådgivare. Mycket handlar om erfarenheten som rådgivaren har men även fördelen att inte vara bunden till vissa fabrikat. Att någon jobbar för den bästa lösningen för just vår gård.

Vi var i ett läge där vi behövde utöka platserna och förenkla produktionen. Först utredde vi olika lösningar med hjälp av skisser och kostnadsuppskattningar. I ungdjursstallet var det platsbrist och orationellt så det behövde vi prioritera. Bygget projekterades – med detaljritningar, tillståndsansökningar och upphandling. Byggledningen sköttes tillsammans med byggrådgivaren. Vi blev väldigt nöjda med ungdjursstallet. Nu är vi igång med kostallet. Snart har vi ett modernt kostall, både med automatisk mjölkning och konventionell, i en rationell lösning med bra hygien och komfort.

Någon som kan visualisera idéerna vi diskuterar, som kan komma med alternativa förslag och göra underlag som är lätta att förstå – det är nog det jag uppskattat allra mest.” 

 


 

 

 




 


Bengt-Eric Ericsson

 

För Bengt-Eric Ericsson i Älmhult var ekonomin givetvis viktig men en annan förutsättning var lika angelägen: Att den 130 år gamla stenfotsladugården skulle få fortsatt användning.

Lösningen blev att bygga om. Från kortbås till en modern anläggning med lösdrift. Med foderliggbås – och ströbäddar för kalvar, ett system som fungerar då all kalvning sker ute på bete. Dessutom installerades en ny höhiss och ett nytt foderrum och en gårdsverkstad byggdes upp. Det som startade som en diskussion om framtiden slutade med entreprenadbesiktning.

På 1880-talet var den då nybyggda ladugården en av Hushållningssällskapets visningsgårdar; nu skulle den kunna vara det igen.



 

 

 
Logga in... Hushållningssällskapens Förbund
  • Stortorget 7
  • 111 29 Stockholm
  • 08-545 278 00
  • info@hushallningssallskapet.se