StartTjänsterOm ossProjektLediga jobbSök personalLänkarNyheterIn EnglishBloggar/På nätetPressrum
Naturbruksgymnasium

Kunskap för landets framtid


Hushållningssällskapet är en kunskapsorgansation för landsbygdens näringar. För att trygga tillgången på kompetent arbetskraft till landsbygdens näringar driver Hushållningssällskapet sex naturbruksgymnasier.
Vår närhet till näringslivet som medlemsorganisation gör att vi har goda möjligheter att erbjuda spännande praktikplatser och intressanta studiebesök. Våra rådgivare har dagsaktuell kompetens som våra elever har möjlighet att ta del av via föreläsningar och fältvandringar.Skolorna erbjuder ett bredd utbud inom naturbruksprogrammet. Eleverna kan välja mellan inriktningarna lantbruk, skog, djur och trädgård med fördjupningar inom lantbruk, skogsmaskinförare, entreprenad, häst- och ridsport, hund, djurvård, djursjukvård. Samtliga av våra gymnasier erbjuder grundläggande behörighet och naturvetenskapliga kurser vilket ger möjlighet att läsa vidare på högskola och universitet.


Skolorna har riksintag, vilket betyder att man kan söka till dem oberoende var man bor i landet. De flesta av eleverna bor på skolornas internat vilket ger skapar en härlig gemenskap. 

Läs mer om skolorna på deras egna siter

Gamlebygymnasiet www.gamlebygymnasiet.nu

Helgesbogymnasiet www.helgesbo.nu

 

Ingelstorpgymnasiet www.ingelstorp.nu

Ingelstadgymnasiet www.ingelstad.nu

 

Önnestadsgymnasiet www.onnestadsgymnasiet.se

 

Nordvikskolan www.naturbruk.net/

 

 

-> naturbruk.se hittar du alla naturbruksskolor i Sverige.


 

->  Här hittar du stipendier som kan sökas!

 

 

Logga in... Hushållningssällskapens Förbund
  • Stortorget 7
  • 111 29 Stockholm
  • 08-545 278 00
  • info@hushallningssallskapet.se